På kurs med nya kollegor

På mitt nya jobb samlar de ihop alla nyanställda och så går vi en utbildning om företaget och så. Min tur att vara med och på söndagskvällen samlades ett gäng för välkomstmiddag. Det finns några med från mitt kontor, men i övrigt hade jag bara träffat en kille från Korea som var på samma tågmässa som jag i Berlin förut. Han gav mig ett vackert visitkortsfodral men jag har några kort i det. Så gulligt av honom!

image

Alla fick sin flagga hissad utanför kontoret.

image

En kväll fick vi en rundvandring i Karlskrona. En otroligt kunnig kille guidade oss på en tur i en ände av stan. Karlskrona har verkligen enormt mycket historia, och guiden var även duktig på att knyta ihop anekdoter och fakta med de länder som hade representanter i gruppen. Ganska mycket kul skoj kring vår ryska relation bland annat.

Lite regnigt och ruggigt så turen var kortare än vad den brukar vara. Alla andra kommer från varmare länder så det har huttrats en del i veckan, och H&M har fått sälja lite kompletterande kläder till våra besökare.

image

Från torget ser man verkligen många pampiga historiska byggnader, bland annat domstolen.

image

Kollegor från många länder, väldigt kul att dela erfarenheter och lära känna varandra.

image

Jag har sett Trefaldighetskyrnan i över 20 år men aldrig varit inne.

image

Den hade en ännu högre kupol före en brand.

image

Jag läser innantill att Johan Törnström ritat predikstolen och målat dekoren i kupolen.

image

Solen innehåller treenighetens triangel, symbolen för Guds allmakt (nu läser jag innantill igen). Pampigt och såklart väldigt annorlunda för flera av kollegorna som är från helt andra kulturer.

image

Sedan fick vi gå ner i ett av alla de underjordiska rum som finns av militära och skyddsskäl i denna militärstad. Så sent som 1994 om jag hörde rätt byggdes ett jätteskyddsrum under stan – kan det vara möjligt?

Några nya vänner bad en bön innan vi gick ner.

image

När vi kom upp hade ett gäng hundar och hussar&mattar tagit över kyrkan – de tränade i trapporna på att hunden ska gå efter människan i trappor… Kyrkor har många användningsområden.

image

Även vi blekingebor är välkomna på middag på kvällarna så att vi ska lära känna varandra. En kväll åt vi på Landbron som är ett ganska nytt ställe tydligen, med stor lokal prägel. Min mexikanske bordsgranne var väldigt imponerad av det lokala vildsvinet.

Jag åt gös, supergod!

image

image

image

Utbildningen är toppen och bland annat installerar vi våra alldeles utmärkta produkter. Jag och min grupparbetskompis var väldigt nöjda här med våra installationer!

Det är en överväldigande känsla av att efter några dagar ha en hel grupp av nya jobbvänner som jag nu lätt kan höras med och som jag lärt känna litegrann. Så väldigt lärorikt och kul! Min värld har krympt ytterligare och jag är ödmjukt tacksam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s