Inte längre mellan två jobb men mellan två årstider.

Lördagen skulle ju bli så fin men där jag bor nära havet tyckte jag det var svalt på morgonen, och ska jag till klipporna ska det vara varmt. Jag har som sagt svårt att låta bli att åka till skogen och tog en tur till några svampställen i närheten även om jag inte trodde på någon särskild skörd.

Skogen har sensommarskepnad nu.

image

Underbar skogspromenad som vanligt, jag älskar det!

image

image

Jag fick en lite skörd trots allt och till min stora förvåning hade det kommit några Karl-Johan sedan sist. Kanske låg de klara där i juni men så var det torrt tills nu, och så poppade de upp?

image

Ett glatt gäng hoppade ut den här bussen vid ICA men jag kollade inte vilka det var. Det var väl något litet gäng som jobbar med Diggiloo. Kanske spelning vid Ronneby Brunn, men jag har ingen koll. Handlingen tog en stund för jag sprang på en kompis och pratade länge, och vi skrattade en massa. En ganska ny vän, kul att man nog träffar nya vänner hela livet.

image

Sedan blev det Mallorcaväder och jag njöt på balkongen blandat med lite hemmaplock.

image

Varmaste hörnan i stan?

image

Om jag lägger ut något som ska vädras eller så någonstans hemma så tar det några sekunder innan Penny Lane hittar en ny mjuk plats.

image

image

Sedan blev det för varmt för henne.

image

Till slut gick hon in.

image

Det gjorde inte jag.

image

Och jag fixade med mina små odlingar och försökte fräscha upp litegrann.

image

Hela kvällen var fin och sedan hördes Backyard Babies från en spelning på Piren. En vän kom förbi och på söndagen en annan, så jag bröt litegrann min lilla bubbla jag varit i på sistone. Och nu kommer en tid med allt annat än en egen bubbla.

Någon gång på natten började det regna och så åskade det hela morgonen. Medan jag pratade i telefon med min kära svägerska Marie upptäckte jag att det till och med regnade in i sovrummet.

image

Typiskt bra dag för tvätt, städ, en massa telefon och annat, klädvård, ja typ allt. Och så lagade jag Chili con Pollo med råris till matlådor.

image

image

Jag har sparat skokartongerna i ganska många år nu så skorna som inte är i säsong ligger bra. Nu pågår det årliga utbytet då sommarskor åker ner i kartonger och vinterskor kommer ut ur garderoben.

image

Mormors, tror jag, hattask.

image

På hemvägen idag stannade jag vid skoaffären jag ville till, jag kom precis före stängning. Tur för mig att kära Anna jobbade också, så det var så trevligt! Vän sedan 24 år och mamma till en av Gustafs bästa vänner. Jag sprang på ett par underbart sköna skor som jag precis behövde. ECCO. Plus hade 500 kr i bonusrabatt. Så jag slog till.

image

På kvällen fortsatte klädfixet. Jag stängde balkongdörren för första gången på månader – jättekallt ute. Och såg på Leif Mannerström som hittade sin släkt, intressant och oj vad jobbigt det har varit för generationerna bara helt före oss!

Jag frågade Svarens bok en grej. Man kan ju inte fråga – Vart ska jag åka? Men man kan fråga “Ska jag åka till Spanien?”. Jag frågade om jag skulle lägga energi på en sak. Den svarade – “Låt någon annan ta täten”. Perfekt svar.

image

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s