Electric

När jag gick ut i morse för att gå promenad hörde jag att de pratade på grekiska om något som lät som elektricitet. Internationellt gemensamt läte på det ordet tror jag. Jag skulle ta ut lite mer Euro, så jag kikade efter en uttagsautomat. Den jag hittade var svart, så jag gick vidare.

Nästa var också svart och en man kom och sa att No electricity madame. Ok, jaja. Och lite längre in i stan eller samhället kom förklaringen. De höll på att byta en elstolpe och hade stängt av elen, i tror jag, hela stan. För den var borta sedan framemot 14-tiden.

image

image

Rödljusen hade inte heller el, så poliser dirigerade trafiken, högljutt så att säga och med mycket blås i piporna.

image

image

Jag undrar över de här husen som det ser ut lite av kråkslott, men så finns det fina fruktträd, getter, höns, en åsna och en liten karl och dam som fixar i den torra torra trädgården. Vad olika det är, och jag menar inte att det är mer synd om de som handgräver i sina täppor här än oss som stretar på i vårt nordiska liv.

image

Det här huset var ju väldigt fint, men det finns minitorp med krökta personer som jobbar på. Jag ville inte ta bild på dem och så var det mörkt under citrusträdens kronor. Eller oliv-, granatäpple- och fikonträdens.

Hade jag bott här lite längre och så att jag hade lagat mat hade jag köpt en så’n här dunk med olivolja.

image

Eller bläckfiskar. Men det finns färska på fiskmarknaden också.

image

Jag har idag och så hela i morgon kvar här på Rhodos. Det har varit så fint, jag är väldigt glad att jag åkte hit! Njuter på balkongen när jag byter om, fin trädgård. Och min enkla nya bikini från H&M sitter jättebra när man badar, jag undrade lite över hur den skulle vara.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s