Junimorgon och junikväll

Igår när jag var i tvättstugan tittade jag ut åt ett håll jag inte ser åt annars, och i markhöjd. Och där bortför en remsa gräsmatta växte det fullt med aklejor. Denna fina blomma som vi alltid hade i stugan – och jag har fortfarande frön från de plantorna eftersom jag sedan planerat frön från våra första Aklejor i mina olika trädgårdar.  I morse när jag skulle gå till bilen – en absolut strålande sommarmorgon – gick jag runt huset och njöt lite av skönheterna.

image

image

image

image

 

Ja tänk vad man kan få uppleva även i det lilla om man tar en annan väg än den vanliga, ser åt ett annat håll eller drar upp en annars nerdragen persienn i en tvättstuga.

Där fanns vita syréner också och mina nattliga räder för att få tag på några ter sig plötsligt mycket lättare än att gå iväg till villaområdet. Jag får bara göra det precis innan jag lägger mig så så få som möjligt ser…. Bra benträning med en extra gång i de tre trapporna utan hiss, men vad gör man inte.

image

Dagen på jobbet flöt på och vi satt ute på vår innergård i det otroligt varma vädret när vi fikande och åt lunch. Hemma var det underbart på balkongen och jag kunde sola  fast klockan var 18.30. Äta ute, sitta där och göra ärenden på nätet, läsa. Nu är klockan 21.50 och jag njuter av en i raden av våra ljusaste kvällar.

Penny har hittat luktärtorna och tyvärr gillar hon dem……

image

Jag har några ljus tända i alla fall, bara för att. Jag är väldigt svag för ljus på balkonger, haha. Egenblandat grönt myntate smakar gott men jag får prova med Stevia – så som det görs på riktigt sätt bidrar med för mycket socker för mig. Men gott, jättegott såklart. Det livs där jag brukar kunna köpa en bunt färsk mynta hade slutat med grönsaker, men det finns en till sådan affär på torget, och där hade de jättefin mynta.

image

Min fitbit säger att jag sov sju goda timmar natten som gick och det känns bra efter natten tidigare då jag kom från Paris och det inte blev så många timmar. Dock fick jag en dip i kväll och sov i 57 minuter vid kl 20. Underbart skönt, och nu är jag pigg en stund och kan plocka med lite saker. I morgon är jag borta hela dagen och kommer hem sent, och det är så skönt att vakna på fredagar och ha fint hemma. Men när jag kommer hem sent i morgon kommer syrénbusken att få ett besök.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s