Så där nöjd

I går kväll var jag sådär riktigt nöjd. Lugn och glad. Tända ljus, katten kurrade. Jag kände ingen stress över någonting. Jag kände att jag har så mycket fint i livet. Jag somnade och sov riktigt tungt och lugnt – jag vaknade så klart kl 5, alldeles randig av att kanske ha legat helt stilla. Men utsövd.

Igår gick jag och käraste vännen en power walk på vår strandpromenad. Först kikade hon på min nya lägenhet och kom med en fin orkidé i glaskruka. Jag har norrfönster nu och den kommer att stortrivas.  Jag har inte tagit mig tid eller orkat gå ut och gå under de senaste veckorna. Jag har bara packat och packat upp, målat, burit och rensat. Jag kände när vi gick att både mitt flås och mina benmuskler är bättre och starkare efter den konstanta rörelse jag varit i på sistone. Och allt bärande och alla trappor. Nu gäller det att hänga i!

Det var vår i luften, solen värmde. Ljust och i trädgårdarna vårblommor framme och på väg upp. Hur ljuvligt är inte det! Vi pratade som vanligt konstant och om allt. Jag älskar att gå med henne och i år firar vi 25-årsjubileum. Det får firas senare i vår : )

imageEn annan orkidé, en mini, som inte blommat på tre år ar plötsligt börjat blomma igen. Det är precis som om den inte ville blomma i den andra lägenheten, märkligt. Jag hade gett upp hoppet om den, men nu minsann ville den. Mitt i flyttröran.

image

Efter söndagen är det bra mycket mer ordning här än det var i fredags. Det är inte så mycket kvar och jag är nog säkert bland annat så nöjd för att något kommer till ett avslut och en början. Den nye ägaren till min gamla lägenhet kom dit igår och jag visade saker och han godkände städningen. Idag är det möte med mäklare och bank, och därefter är lägenheten hans. Och jag kan släppa. Jag tyckte om den, och jag tycker ännu mer om min nya.

Hej då och tack för fina år!

image

Ganska tidigt i min uppackning kom några saker fram som har fått vara i min lilla rofyllda hörna i kaoset. Där ljusen fått brinna medan jag burit runt på saker och plattat till flyttkartonger. Jag ska smsa flyttfirman idag så att de kommer och hämtar kartongerna.

image

Jag har tvättstuga i samma hus som jag bor i nu – väldigt bekvämt. Fyra trappor upp och ner, men men – det är bara bra för mig och jag räknar kallt med att förlora något hekto i månaden bara på de här trapporna : )  Jag låg lite efter med tvätten men fick två olika tider och hann med alla kläder, lakan, handdukar och två jackor. Nöjd över det också.

Jag har lagat två soppor till veckans luncher – en på grönsaksbljong, tacosås och svarta bönor, och en på morot, , lök, kokosmjölk, buljong och ingefära. Veg-lust! Bokat en massage, haft fin kontakt med familjen och vänner, fått min PW-vän-dos (ja, hon är vän i alla andra lägen också), träffat en annan vän, sopat ur förråden i gamla lägenheten och kunde visa köparen allt, sovit gott på nätterna och fått det riktigt bra här hemma. Därför är jag mer än nöjd och det njuter jag av just nu.

I morgon 1 mars börjar en utmaning jag ska vara med i – #Blogg100 . Man bloggar i hundra dagar. Jag är med för att äntligen få in skrivandet som en daglig rutin, och naturligtvis för att utmana mig själv. Förra året glömde jag plötsligt av det en dag, och bröt min 100-svit. Nu har jag laddat ned wordpressappen så att jag lättare kan skriva även från mobilen om jag är på vift utan dator eller så. Jag ska sätta ett alarm i telefonen också, haha. Men alla medel är tillåtna, det är ingen tävling.

En påminnelse till mig om hur det såg ut efter flytten, det var nog på lördagen för en vecka sedan. Jag ville titta tillbaka på det här och klappa mig själv på axeln. Jag har jobbat på en del…

image

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s